МЪЖЕТЕ НАИСТИНА ПЛАЧАТ Започнаха снимките на руско-американска филмова мегапродукция с участието

...
МЪЖЕТЕ НАИСТИНА ПЛАЧАТ Започнаха снимките на руско-американска филмова мегапродукция с участието
Коментари Харесай

Снимат филм за Нелсън Мандела, Борисов в главната роля

МЪЖЕТЕ НАИСТИНА ПЛАЧАТ
Започнаха фотосите на руско-американска филмова мегапродукция с присъединяване на Бойко Борисов в ролята на бореца против Апартейд и по-късно президент на Южна Африка Нелсън Мандела. 
Режисьори на амбициозната продукция са Оливър Стоун и Никита " Бесогон " Михалков. С този план двамата желаят да нападат Оскарите с филм на настоящата тематика за расовото неравноправие. Освен това желаят да демократизират международното кино и както черни артисти напоследък играят бели исторически персони, по този начин пък белият гълъб на мира Бойко Борисов ще изиграе чернокожата легенда Мандела. Двамата режисьори Стоун и Михалков последните години се занимават главно с съветска агитация, но новият им план е нещо ново, нещо друго, като една задачите му е да понижи напрежението сред двете свръхдържави Съединени американски щати и РФ. Замисълът е да се насочи към света мощно обръщение за мир и шменти-капели. 
Изборът на артиста за основната роля не е самоцелен и единствено едвам се впише в политически коректната схема. Режисьорите са се спрели на Борисов по няколко доста значими аргументи. 
1. Борисов е репресиран по политически причини и е прекарал 24 часа в ареста на скамейка, което по активност на прекарването се равнява на 27-те години на Мандела в южноафриканските затвори - “брутално ”, “гадно ”, “като при комунизма ”. 
2. Борисов е блестящо олицетворение на " резултата Мандела " - това е психически феномен, при който в паметта на доста хора по едно и също време съществуват квазиисторически мемоари. Името на този синдром се свързва с Нелсън Мандела, тъй като милиони хора по света години наред са считали, че Мандела е умрял още през 1980 в пандиза. А в действителния живот Мандела излезе от пандиза, стана президент на преродената Южна Африка през 1990-те, доживя да види черния американски президент Обама и си отиде на 95-годишна възраст през 2013. 
А Борисов има гения да твори квазиисторическа паралелна действителност, в която огромен брой българи вярват безрезервно. Това включва " мемоари ", които в никакъв случай не са се случвали, истории за диалозите му със международни водачи, които няма по какъв начин да се състояли заради езикови и други бариери, и доста други алтерфакти. Та даже убийството на дядо си показва като политическо, въпреки че май не е баш по този начин. 
3. Надмогнал си е егото - 50 години напред, няма кой да го стигне. Сега може да поработи и върху алтерегото си, превъплъщавайки се в Нелсън Мандела. 
4.  Изключително подобаващ е да изиграе и ролята на фалшив преводача от жестомимичен език, който удиви света на погребението на Мандела - той ръкомахаше случайно, сякаш превеждайки на езика на жестовете по време на траурната гала. Никой не знаеше по какъв начин този човек се е озовал на сцената на събитието, както никой не може да изясни по какъв начин Борисов се озова на сцената на Историята. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР